Sony koopt Destiny-ontwikkelaar Bungie voor 3,6 miljard

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat het de Amerikaanse gamestudio Bungie opkoopt voor 3,6 miljard dollar. Volgens een rapport van Gamesindustry.biz zal de Destiny-franchise multiplatform blijven.

"We hebben altijd al een sterk partnerschap gehad met Bungie sinds de opkomst van de Destiny franchise en ik ben dan ook zeer verheugd bekend te mogen maken om Bungie als studio tot de PlayStation-familie te verwelkomen", zo schrijft Sony-baas Jim Ryan. "Dit is een belangrijke stap in onze strategie om het bereik van PlayStation te verbeteren. We snappen de belangrijke positie van Bungie's community en kijken er naar uit om hen te ondersteunen terwijl ze onafhankelijk blijven en door kunnen groeien". 

Destiny is nog altijd een gigantische franchise, maar wat de verdere plannen van Sony zijn met Bungie is nog onduidelijk. Wat in ieder geval wel meermaals benadrukt wordt is dat Bungie een 'multiplatformstudio' blijft die zelf games kan uitgeven en spelers kunnen bereiken waar ze ook op willen spelen.