Taliban giet 3000 liter alcohol in kanaal

Afghanistan heeft een streng verbod op alcohol. In tegenstelling tot de vorige regering, zien de Taliban toe op de naleving ervan met harde maatregelen. Op Twitter publiceerde de inlichtingendienst van de radicaal-islamitische groep een video die deze duidelijke boodschap kracht bijzet.

Medewerkers van de Afghaanse inlichtingendienst hebben ongeveer 3000 liter alcohol in een kanaal in Kabul gedumpt. De vaten met de gesmokkelde alcohol werden in beslag genomen tijdens een razzia in de hoofdstad, zo maakte de veiligheidsdienst van de Taliban bekend op Twitter. Drie mannen werden in dit verband gearresteerd.

De Taliban treden hard op tegen de verkoop van alcohol sinds zij in augustus de macht grepen. "Moslims moeten echt wegblijven van de productie en verkopen van alcohol," zegt een inlichtingenambtenaar in een video die door de dienst is vrijgegeven. Om wat voor alcohol het gaat, wanneer en waar het in beslag is genomen, wordt niet duidelijk uit de video.

De verkoop en consumptie van alcohol was al verboden onder de vorige door het Westen gesteunde regering in Afghanistan. De radicale islamitische Taliban zijn hier echter veel strenger in. Sinds zij in de zomer aan de macht kwamen, is het aantal politie-invallen in het hele land toegenomen. De autoriteiten richten zich ook steeds meer op drugsverslaafden.