Razer komt met nieuwe headsets en oplaadstations voor PS5

Hardwarefabrikant Razer komt met een reeks draadloze headsets voor PlayStation 5, de Kaira. Deze headsets maken gebruik van HyperSense zoals Razer het zelf noemt, een vorm van haptische feedback. Daarnaast komt het bedrijf met de quick charging stand, een oplaadstation voor de DualSense-controllers, in verschillende kleuren.

De lichtgewicht Kaira Pro-headsets van Razer beschikken over 'intelligente haptische technologie' genaamd HyperSense die trillingen produceert op basis van geluidssignalen. Het effect moet zorgen voor meer immersie en kan ook voor doven of slechthorenden bij uitstek interessant zijn. Eerder al werd dit geïmplementeerd in game-muizen en -stoelen.

Afbeelding: Sony / Razer

De headset heeft een afneembare externe microfoon met daarnaast nog een ingebouwde microfoon voor draadloos gebruik en beschikt over RGB-LEDs die via een app naar smaak aanpasbaar zijn. Verder is hij te verbinden via Bluetooth of een 2.4GHz-verbinding met behulp van een USB-C dongle en kan tussen die twee protocollen snel geswitched worden middels de Razer SmartSwitch. De gewone (non-Pro) Kaira heeft geen afneembare mic en Chroma RGB; de headsets kosten respectievelijk 220 en 110 euro.

Verder verschijnt in de PS5-productlijn van Razer de quick charging stand, waarmee DualSense-controllers naar verluidt in minder dan drie uur opgeladen kunnen worden. Het oplaadstation, dat verkrijgbaar is in dezelfde kleuren als reeds uitgebrachte Dualsense-controllers, kost 60 euro. Alle aangekkondigde producten zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Afbeelding: Sony / Razer


Afbeelding: Sony / Razer