FOK! Wat een weer: vrijdag rustiger weer

herfstbanner

In het noorden en midden van het land is het overwegend bewolkt en komen er tevens buien voor. Dit gebied met buien trekt vanmiddag zuidwaarts over het land en beperkt zich in de avond tot het zuiden. Van het noorden uit gaat de zon af en toe schijnen. De maximumtemperatuur ligt rond 11 à 12°C. De wind is west tot noordwest, boven land matig tot vrij krachtig en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de noord(west)kust is er aanvankelijk nog kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. In de loop van de middag en avond neemt de wind sterk af.

Komende nacht is er in het zuidwesten nog kans op een enkele lichte regenbui, elders zijn er enkele (brede) opklaringen. Vooral in het oosten kunnen er enkele mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar ongeveer 9°C langs de kust en in het zuidwesten, elders lokaal rond 2°C. De wind is landinwaarts zuidwest en overwegend zwak, langs de kust noordwest matig en in het (noord)westelijk kustgebied (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar ook zonnige perioden. Zeer lokaal is nog een lichte bui mogelijk. In de avond klaart het vooral in het zuidoosten op. De zuidwestenwind draait in de loop van de middag naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig. De maxima liggen rond 12°C. (Bron: KNMI)


Paar jaar geleden, in de lente, op de Kalmthoutse heide
Paar jaar geleden, in de lente, op de Kalmthoutse heide


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.