Gele vaccinatie-boekje vanaf nu in ANWB-winkels te koop

Het felbegeerde gele vaccinatieboekje ligt vanaf vandaag bij de ANWB in de winkel en is vanaf begin volgende week ook in boekhandels verkrijgbaar. Mogelijk is de eerste lading snel uitverkocht, want voor de ANWB gaat het om een oplage van 30.000 stuks, laat leverancier SDU weten. 

Voor een aantal landen - waaronder Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk - is het voor reizigers voldoende om hun gele boekje met daarin het bewijs van hun COVID-19-vaccinatie te laten zien. Per land kunnen er verschillende toelatingseisen gelden en dit kan ook veranderen, de reiziger dient dit altijd goed in de gaten te houden alvorens naar het land van bestemming te reizen. Let hierbij ook op de doorreislanden.

De Nederlandse overheid beschouwt het gele boekje niet als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19. Mensen die zijn ingeënt kunnen dit vanaf 1 juli zelf uploaden in de CoronaCheck-app of als men geen smartphone bezit een papieren versie printen via de website coronacheck.nl of bellen met telefoonnummer 0247-247247.

Zie ook : Vanaf vandaag 'vaccinatiepaspoort' in CoronaCheck-app