Djokovic wint Roland Garros na knappe comeback

Novak Djokovic heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan Roland Garros gewonnen. Gemakkelijk ging het echter niet tegen Stefanos Tsitsipas. Na de eerste twee sets verloren te hebben won de Serviër uiteindelijk de wedstrijd in vijf sets: 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2 en 6-4.

De Griek kreeg op 5-4 in de eerste set een setpoint maar deze werd na de langste rally van de eerste set weggewerkt door Djokovic, die vervolgens Tsitsipas brak. Hij werd echter zelf ook weer gebroken en mistte in de tiebreak een setpoint. Tsitsipas won de set en had daarna de smaak te pakken, hij won relatief eenvoudig ook de tweede set.

In de derde set knokte beide spelers voor elk punt en uiteindelijk was het Djokovic die aan het langste eind trok. In de vierde set leek de vermoeidheid Tsitsipas parten te gaan spelen en kreeg de nummer één van de wereld duidelijk de overhand. Hij won de set met 6-2 en sleepte met 6-4 in de vijfde set de titel binnen. "Ik heb bijna negen uur gespeeld in de afgelopen 48 uur tegen twee geweldige kampioenen. Het was fysiek onzettend zwaar, maar ik vertrouwde op mijn kwaliteiten en wist dat ik het kon," aldus Djokovic na afloop.

Djokovic is nu nog een titel verwijderd van het recordaantal van Roger Federer en Rafael Nadal. Hij is bovendien de eerste man in het open tijdperk met twee zeges in elk van de vier grandslamtoernooien.