Spelers De Graafschap uitgezwaaid met erehaag van 120 trekkers en fakkels

Een bijzondere actie van fans van voetbalclub De Graafschap. Ruim honderd trekkers vormden een erehaag op de snelweg, om de spelers uit te zwaaien. Zo meldt De Gelderlander.

De club uit Doetinchem kan vandaag promoveren, als ze in Amsterdam winnen van Jong Ajax. Daarmee zouden de superboeren na twee jaar weer terug in de Eredivisie zijn. Supporters hebben in aanloop naar die wedstrijd een bijzondere actie georganiseerd.

De optocht werd nabij de snelweg tijdelijk opgehouden door de politie, vanwege een onveilige zitpositie van een aantal fans op de trekkers. Mede daardoor veroorzaakte de vrolijke stoet veel verkeershinder. In Doetinchem stond het verkeer muurvast bij de oprit naar de snelweg en moest men stapvoets rijden op de A18. Volgens berichtgeving van de de ANWB stond er op het hoogtepunt van de actie 6 kilometer file, die voor zo'n vertraging van 20 minuten zorgde. 

De supportersgroep had de actie overlegd met de politie, de trekkers mochten langere tijd achter de spelersbus blijven rijden waarna ze bij Oud-Dijk van de snelweg af zouden gaan. In de buurt van Didam werd de spelersbus van Graafschap opgewacht door honderden supporters die met fakkels hun idolen uitzwaaiden.