COVID-19: Mensen geboren in 1962 uitgenodigd voor coronavaccinatie

Komende week krijgen de eerste mensen die zijn geboren in 1962 een uitnodiging voor een coronavaccinatie op de mat. Het gaat om mensen die dit jaar 59 worden. Zij kunnen vanaf vanmiddag al online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor een vaccinatie bij de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Daar krijgen zij het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Het gaat om ongeveer 250.000 mensen. De eerste mensen met een medische indicatie van 18 tot en met 59 jaar oud ontvangen ook vanaf volgende week een uitnodiging.

Het kan zijn dat mensen in deze groep een dubbele uitnodiging ontvangen. Zij worden nu op basis van hun geboortejaar uitgenodigd, maar zijn soms al eerder via een andere route uitgenodigd. Bijvoorbeeld omdat zij werken in de zorg. Wie al gevaccineerd is, kan de tweede uitnodiging die zij ontvangen als niet verzonden beschouwen. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst heeft inmiddels ruim 100 vaccinatielocaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie.

Mensen met een medische indicatie van 18 tot 60 jaar
Mensen met een medische indicatie, die een extra risico hebben om ziek te worden door COVID-19, worden vanaf volgende week uitgenodigd voor een vaccinatie bij de GGD. Het gaat om mensen onder de 60 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik. De huisarts maakt de selectie. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Planning vaccinatiecampagne
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.