De Kleijn sprint naar zege in openingsetappe Ronde van Turkije bij rentree Jakobsen

Arvid de Kleijn heeft in de Ronde van Turkije de eerste etappe gewonnen. De 27-jarige Nederlander was na het bekijken van de finishfoto net wat sneller dan de Noor Noor Kristoffer Halvorsen.

De Ronde van Turkije zou zondag normaal beginnen met een etappe van 167 kilometer, maar door de hevige sneeuwval kon die rit niet doorgaan. Zaterdag had de organisatie op het allerlaatste moment beslist om een korte rit in en rond Konya te houden, waar maandag ook wordt gestart en gefinisht.

Op het vlakke parcours over 70 kilometer konden we gaan opmaken voor de eerste massasprint. In die massasprint leek Kristoffer Halvorsen er met de winst ervandoor te gaan, alleen de Noor werd op de meet nog net gepasseerd door Arvid de Kleijn. Het was even wachten op de uitslag, maar de finishfoto maakte duidelijk dat De Kleijn de winst pakte in de openingsrit in de Ronde van Turkije, en hij is ook meteen de eerste leider.

Fabio Jakobsen maakte zijn rentree in het peloton. De renner van Deceuninck-Quick-Step, die na een val in Polen acht maanden aan de kant stond, mengde zich zoals verwacht niet in de massasprint.