Uitslag FC Twente - Vitesse

Vitesse heeft de uitwedstrijd tegen FC Twente met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Thomas Letsch was de betere ploeg maar pas in de 95ste minuut van de wedstrijd, na een discutabele penalty, besliste Oussama Tannane de wedstrijd. Alle drie de doelpunten vielen uit een strafschop.

Danilo zette FC Twente in de 20ste minuut op voorsprong. De Braziliaan benutte een strafschop, toegekend door scheidsrechter Pol van Boekel na een handsbal van aanvoerder Danilho Doekhi. Na de openingstreffer kwamen er kansen voor Vitesse. Maar de Arnhemmers hadden een penalty nodig om langszij te komen bij Twente. Tannane zorgde voor de gelijkmaker vanaf elf meter, nadat Kik Pierie hands had gemaakt.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Vitesse. Toch leek de ploeg van Lesch genoegen te moeten nemen met één punt, maar scheidsrechter Pol van Boekel legde in de blessuretijd de bal opnieuw op de penaltystip na een lichte overtreding van Jesse Bosch op Maximillan Wittek. De VAR greep niet in waarna Tannane deze kans niet onbenut liet en Vitesse alsnog de overwinning pakte.

Door de zege blijft Vitesse meedoen voor de tweede plaats. De ploeg heeft nu een achterstand van drie punten op AZ en staat in punten op gelijke hoogte met PSV, maar de Eindhovenaren hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

FC Twente

1 - 2

Vitesse

20' Danilo(pen)    44' Tannane (pen)