MotoGP-debutant Martin al in tweede poging op poleposition

Op het Losail International Circuit in Doha wordt zondag de Grand Prix van Doha in de motorsport verreden. Dat gebeurt op hetzelfde circuit als waar een week eerder het seizoen werd afgetrapt met de Grand Prix van Qatar. Zaterdag waren de kwalificaties en dat leverde een mooie verrassing op.

MotoGP
De Ducati's waren lekker op dreef en in de slotfase waren dat dan vooral de machines van het Pramac-satellietteam. Debutant Jorge Martin stond bovenaan, werd van de eerste plek gestoten en pakte die positie 'gewoon' weer terug: de wereldkampioen Moto3 van 2018 pakte de poleposition voor pas zijn tweede race ooit in de koningsklasse van de motorsport, 0,157 seconden voor teamgenoot Johann Zarco.

De eerste rij werd op 0,161 seconden aangevuld door Yamaha-rijder Maverick Viñales, wiens teamgenoot Fabio Quartararo (+0,363) achter hem op rij twee staat, tussen de fabrieks-Ducati's van Jack Miller (+0,197) en Francesco Bagnaia (+0,548). Aleix Espargaro voert rij drie aan op zijn Aprilia, voor de Suzuki's van Alex Rins en wereldkampioen Joan Mir.

Moto2
Met een tweede plek in Q1 zat Bo Bendsneyder er nog lekker bij, maar met de snelle mannen in Q2 erbij ging het wat minder: de Nederlander noteerde de vijftiende tijd. De poleposition was opnieuw voor Sam Lowes, die dit keer 0,137 seconden rapper was dan Remy Gardner. Front row wordt gecompleteerd door Marco Bezzecchi, met Raul Fernandez, Jake Dixon en Ai Ogura op de tweede rij.

Moto3
Bij de jongelingen in de Moto3 was Jaume Masia het rapst in de kwalificatie. De Spanjaard bleef landgenoot Sergio Garcia met 0,099 seconden voor, hoewel Garcia wegens agressief rijden in de tweede vrije training zondag wel vanuit de pitstraat moet starten. Jeremy Alcoba neemt zijn tweede plek in, naast Gabriel Rodrigo en voor Tatsuki Suzuki, Andrea Migno en Darryn Binder.

De Moto3 trapt de racezondag om 16.00 uur af, om 17.20 uur gevolgd door de Moto2. Om 19.00 uur is het tot slot de beurt aan de MotoGP om de weken in Doha af te sluiten.