Bondscoach Hiddink wint met CuraÁao ook tweede WK-kwalificatiewedstrijd

Curaçao heeft ook de tweede groepswedstrijd van de WK-kwalificatie gewonnen. Op bezoek bij Cuba werd met 1-2 gewonnen. De doelpunten namens Cucaçao weden gemaakt door Leandro Bacuna en Charlison Benschop.

Bacuna, oud-speler van FC Groningen en op dit moment onder contract bij Cardiff City, kreeg in de twaalfde minuut de bal, omzeilde de buitenspelval en bleef koel oog in oog met de Cubaanse doelman Sandy Sanchez. Na een half uur kwam Cuba langszij. Onel Hernández schoot de bal vanaf randje strafschopgebied met links hard in de kruising.

De eindstand in Havana werd kort voor rust op het scorebord gezet door Charlison Benschop, speler van Apollon Limassol en oud-speler van onder meer RKC, AZ, Hannover 96 en FC Groningen. Benschop tikte een voorzet binnen van Jarchinio Antonia (Cambuur), die aan de rechterkant slim gebruikmaakte van zijn snelheid.

Op 5 juni speelt Curaçao de volgende wedstrijd. De ploeg van Hiddink gaat dan op bezoek bij de Britse Maagdeneilanden. Drie dagen later volgt een thuisduel met Guatamala. Van de vijf landen in de groep gaat alleen de groepswinnaar naar de playoffs voor de finalegroep. Als die horde wordt overleefd, wordt het werk alleen maar zwaarder.

In de finaleronde van liefst acht deelnemers wachten in ieder geval de automatisch gekwalificeerde landen Mexico, Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras. De topdrie kwalificeert zich voor het WK. De nummer vier speelt een intercontinentale playoff.