Skicrosster Ofner wint na 12 jaar éindelijk in World Cup

In het Franse Val Thorens is de tweede wedstrijd van de World Cup skicross aldaar afgewerkt, nadat de races van zaterdag in verband met de harde wind naar maandag werden verplaatst.

Vrouwen
De Duitse Daniela Maier, Jade Grillet Aubert uit Frankrijk, Katrin Ofner namens Oostenrijk en de Canadese Marielle Thompson streden in de finale om de winst. Ofner nam bij de start de leiding, voor Grillet Aubert, Mayer en Thompson. In de laatste bocht opende Grillet Aubert de aanval op Ofner, maar de Française ging onderuit en de Oostenrijkse pakte na negen podiumplekken - de eerste al in 2008 - éindelijk haar eerste overwinning, voor Maier en Thompson.

Mannnen
Francois Place en Jonathan Midol vertegenwoordigden het thuisland, de Canadees Reece Howden en de Zwitser Ryan Regez streden eveneens mee in de finale. Regez kende de beste start, maar Howden ging er rap voorbij. De twee duelleerden tot de laatste meters om de winst en het was Howden die als eerste finishte. Achter Regez ging plek drie naar Place, terwijl Midol de finish niet haalde.