Dukurs opent skeletonseizoen in perfecte stijl

In het Letse Sigulda zijn ook de mannen begonnen aan het World Cup-seizoen in het skeleton. Dat leverde de zoveelste zege op voor legende Martins Dukurs, die sinds zijn debuut in de World Cup in 2004 - dat was op zijn thuisbaan in Sigulda - alle skeletonrecords aan gort wist te sleeën.

In de eerste run was het weer een klassiek 1-2'tje voor de Letse thuisbroers: Martins Dukurs op één, Tomass Dukurs op 0,45 seconden op twee. De Duitser Felix Keisinger volgde wel op slechts twee honderdsten van de tweede Dukurs en ook de Rus Alexander Tretiakov (+0,51), de Britten Craig Thompson en Matt Weston (beiden +0,52) en de Rus Nikita Tregunov (+0,55) stonden halverwege vlak bij het podium.

In run twee kwam Alexander Gassner vanaf plek acht mooi naar voren: Tregubov, Weston, Thompson en Tretiakov kwamen er allemaal niet bij in de buurt en Keisinger noteerde exact dezelfde tijd. Tomass Dukurs had moeite met de lastiger wordende omstandigheden en gaf 0,14 seconden toe, maar broers Martins breidde zijn voorsprong uit naar een overwinning met 0,79 seconden voorsprong op de twee Duitsers, die plek twee deelden - Tomass greep zo naast de medailles.

Zaterdagochtend gaat de World Cup bobsleeën van start in Sigulda, de dames beginnen er dan om 08.00 uur Nederlandse tijd aan.