Take-Two Interactive koopt Codemasters

Uitgever Take-Two Interactive en Codemasters zijn eruit en hebben overeenstemming bereikt over een overname. Naar verwachting zal Take-Two Codemasters in het eerste kwartaal van 2021 officieel hebben ingelijfd.

Take-Two is van mening dat het voordelen kan opleveren voor Codemasters door gebruik te maken van de wereldwijde distributie- en marketinginfrastructuur van Take-Two, samen met de operationele kernexpertise van Take-Two op het gebied van live operaties, analyse, productontwikkeling en merk- en prestatiemarketing. Het management van Codemasters blijft zitten waar het zit, maar dan onder de paraplu van Take-Two. Codemasters heeft dan weer heel veel kennis als het gaat om racegames, zoals Dirt, Grid, Onrush en de F1-games.

Natuurlijk vliegen de complimenten over en weer:

"We zijn buitengewoon verheugd om deze aanbevolen transactie met de Raad van Codemasters aan te kondigen", zei Take-Two Interactive voorzitter en CEO Strauss Zelnick in een persbericht. "Codemasters heeft een gerenommeerde geschiedenis in het creëren van enkele van de meest geliefde en commercieel succesvolle racefranchises in onze branche, en we geloven dat hun aanbod zeer complementair zal zijn met onze sportportfolio en de groei van onze organisatie op de lange termijn verder zal versterken. Bovendien kijken we ernaar uit om de senior management- en ontwikkelingsteams van Codemasters te verwelkomen in onze Take-Two-familie en om onze visie te delen om entertainmentervaringen van de hoogste kwaliteit te leveren en het meest innovatieve, creatieve en efficiënte bedrijf in onze branche te zijn.''

Codemasters-voorzitter Gerhard Florin voegde toe: "Met een leidende positie in sportgames is de Raad van Bestuur van Codemasters er vast van overtuigd dat het bedrijf zal profiteren van de brede mogelijkheden van Take-Two die het succes van Codemasters op lange termijn zullen helpen voortstuwen. Door dit bod aan aandeelhouders aan te bevelen, gelooft de Raad van Bestuur van Codemasters dat dit in het beste belang is van alle belanghebbenden in de Vennootschap. Het bod van Take-Two weerspiegelt het geweldige werk dat het managementteam heeft verzet sinds de notering op AIM in 2018 met € 200p en levert een uitstekend rendement op voor aandeelhouders in slechts twee en een half jaar."