Vuelta: Etappe 13 - Tijdrijden met een muurtje

De derde en laatste week van de Vuelta a España gaat beginnen en daarmee begint tevens de laatste week van het toch rare wielerseizoen 2020, in elk geval wat het hoogste niveau betreft.

De renners krijgen 33,7 kilometer voor de kiezen en dan weet je hoe laat het is: tijd voor een tijdrit! Het profiel daarvan is nogal makkelijk te omschrijven, dat kan zelfs zonder woorden: ___/

Rellende_Rotscholier beschrijft de hele route hier wél met woorden, het komt erop neer dat het grotendeels vlak is, waarna de finish bovenop een vreselijk zwaar muurtje ligt, de Mirador de Ézaro, met zelfs een klein stukje aan 28%, por favor.

Om 13.47 uur trapt Mickael Delage de tijdrit af, op TV kunnen we om 14.35 uur inschakelen, een minuut voor medefavoriet Remi Cavagna start. Esteban Chaves opent de top-20 om 15.58 uur, daarna zit er steeds twee minuten tussen.

Primoz Roglic is om 16.34 uur de voorlaatste, Richard Carapaz vertrekt om 16.36 uur. Men verwacht dat er een kleine 50 minuten gereden moet worden, dus om kwart over vijf zitten we wel naar ploeterende klassementstoppers te kijken.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)