Van Wolfswinkel tekent toch nieuw contract bij FC Basel

Ricky van Wolfswinkel blijft tóch langer bij FC Basel. Hij liet vorige week nog weten dat hij transfervrij zou gaan vertrekken, maar daar is nu alsnog verandering in gekomen. De Nederlander heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. 

"Een vervelend bericht: ik wil jullie laten weten dat mijn tijd bij FC Basel er na de bekerfinale van zondag op zit", zo schreef Van Wolfswinkel zo'n anderhalve week geleden op social media. Het contract van de 31-jarige spits bij de Zwitserse grootmacht liep af en de club wilde dat hij bleef. Echter in korte tijd werd stapte de technisch directeur en de trainer op, waardoor de toekomst onzeker was.Er

Er is alsnog een overeenkomst gesloten. "We blijven een team", zo schrijft de Zwitserse club op de eigen website. "Men zegt dat het voetbal verhalen creëert. En dat is precies wat FCB en Van Wolfswinkel nu hebben gedaan: een verhaal met een mooi einde geschreven." De club beschrijft hoe de situatie de afgelopen dagen veranderd is. "Van Wolfswinkel heeft na zijn vertrek de eerste stap gezet en stelde voor om toch nog eens te praten. Daartoe waren wij zeer bereid. Dat dat gesprek zo positief is verlopen, maakt de club, de speler én trainer Ciriaco Sforza blij."

Van Wolfswinkel is eveneens blij. "Ik voel me verbonden met de club, de leiding, het elftal, de fans en de regio", zo stelt hij. "In het moeilijke jaar dat ik heb gehad, heeft de club me geweldig ondersteund. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Des te gelukkiger ben ik, nu ik dat rood-blauwe shirt weer twee jaar mag dragen." Van Wolfswinkel speelde vorig seizoen nauwelijks, nadat hij werd geopereerd aan een hersenaneurysma.