FOK! Wat een weer: tropisch heet!

PufPuf!  

We zijn vertrokken voor een hittegolf. Gisteren was de eerste dag. In het noorden werd het ook al iets warmer dan gedacht. Daar liep het kwik op tot 25 graden, of net iets daaronder. In Brabant en Limburg werd voor het eerst de tropische 30 graden behaald. 

Vandaag zal dat op veel meer plaatsen het geval zijn. Waarschijnlijk ook in De Bilt. Ook op de Wadden wordt het met 28 graden een paar graden warmer. In het zuiden halen we temperaturen van 33 of 34 graden. Het is en blijft verder zonnig en droog. Verder is er ook niet al te veel wind. Er is een kleine kans op zeewind.

Vrijdag t/m zondag meer van hetzelfde. De koelere lucht lijkt ons op zondag niet echt te gaan bereiken. Dan maxima tussen de 28 en 34 graden.

Tot die tijd vrijwel overal 30 graden en meer. Zelfs op de Wadden zit een enkele tropische dag er wel in. Qua weerbeeld verandert er helemaal niets de komende dagen. 

Meer weer op FOK!

St. Marienkirche in Stralsund1 (Foto: bazbo)
De prachtige St.Marienkirche in Stralsund in NO-Duitsland. (foto:bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.