Onbegrip bij voorzitter Napoli over spelen return achtste finales CL in Barcelona

Op zaterdag 8 augustus moet de Italiaanse voetbalclub Napoli de returnwedstrijd spelen tegen Barcelona in de achtste finales van de Champions League. Vanwege het opgelaaide aantal besmettingen met COVID-19 in de regio Barcelona begrijpt Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis niet waarom de wedstrijd niet buiten Spanje gespeeld wordt.

“Ik hoor veel verwarring en angstige geluiden uit Spanje komen, maar de UEFA doet alsof er niks aan de hand is”, vertelt de Napoli-voorzitter aan de Italiaanse media. “Ik vind het onbegrijpelijk dat de return nog altijd gepland staat in een stad waar de situatie rondom het coronavirus kritiek is.”

“Wat is er nodig om te zeggen: ga niet naar Barcelona, maar laten we die return in Portugal, Duitsland of Genève afwerken? Als de UEFA de Champions League en de Europa League graag in Portugal en Duitsland wil afmaken, kunnen we de return daar ook wel spelen.”

De eerste wedstrijd tussen de twee ploegen eindigde eind februari in een 1-1 gelijkspel. Daarna zorgde de coronacrisis voor een lange pauze. In juni besloot de UEFA om het toernooi in augustus te vervolgen, weliswaar in aangepaste vorm.

De halve finales en finale worden gehouden in Lissabon, echter eerst moeten nog vier returnwedstrijden in de achtste finales gespeeld worden. De vier wedstrijden worden gewoon gespeeld in het stadion van de thuisspelende club. Naast Barcelona-Napoli betreffen dit Juventus-Olympique Lyon, Manchester City-Real Madrid en Bayern München-Chelsea.