HSV blijft in 2. Bundesliga na totale afgang tegen Sandhausen

Hamburger SV is nog minimaal één seizoen in de 2. Bundesliga te vinden. De ploeg van trainer Dieter Hecking verloor op beschamende wijze van SV Sandhausen en liet een uitgelezen mogelijkheid liggen om de derde plek over te nemen. Het werd 1-5. Heidenheim zal het nu opnemen tegen Werder Bremen voor het laatste ticket voor de Bundeslga.

HSV had het zichzelf vorige week al heel moeilijk gemaakt door de strijd met directe concurrent Heidenheim in de slotfase te verliezen (2-1). Daardoor nam Heidenheim de derde plek over en was VfB Stuttgart zo goed als zeker van directe promotie. HSV had het bereiken van de play-offs niet meer in eigen hand en was daarvoor afhankelijk van wat Heidenheim zou doen op bezoek bij kampioen Arminia Bielefeld.

Zowel Bielefeld als Sandhausen speelden eigenlijk nergens meer om, maar wilden het seizien positief afsluiten. Bijna gelijktijdig kwamen HSV en Heidenheim op achterstand. Rick van Drongelen, die het achterin moest doen zonder Timo Letschert, raakte een inzet van Kevin Behrens als laatste: 0-1. Ook bij de 0-2 van Kevin Behrens in de 21e minuut ging Van Drongelen niet vrijuit. De verdediger besloot zijn ongelukkige middag, met een op het oog zware knieblessure, kort voor rust. 

Pas na ruim een uur spelen kwam HSV terug in de wedstrijd na een gemakkelijk gegeven penalty. Met de tussenstand in Bielefeld in gedachten was een gelijkspel voor HSV genoeg om de derde plek over te nemen. Dat lukte echter niet. Sterker nog, de middag werd nog pijnlijker voor de thuisploeg. Behrens zorgde met een rake strafschop voor 1-3, invaller Mario Engels (ex-Roda JC Kerkrade) maakte er 1-4 van en het slotakkoord was aan Denis Linsmayer: 1-5.

Heidenheim strijdt op 2 en 6 juli met Werder Bremen, dat zaterdag als zestiende eindigde in de Bundesliga, voor een plaats op het hoogste niveau.