Bayern klopt Eintracht Frankfurt en treft Leverkusen in finale DFB Pokal

Bayern München is in de DFB Pokal de tegenstander van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Der Rekordmeister had in de halve finale voor rust geen kind aan Eintracht Frankfurt, maar zette dan niet om in veel doelpunten. Een goal van wie anders dan Robert Lewandowski bracht de formatie van Hansi Flick alsnog naar de finale, al hielp de VAR daarbij een handje. Het werd 2-1. 

Voor rust leek het in de Allianz Arena wel een trainingspotje. Er was sprake van eenrichtingsverkeer richting het doel van Eintracht, dat zonder de op de bank zittende Bas Dost aantrad. De thuisploeg kwam in de eerste helft slechts één keer tot scoren. Ivan Perisic, de vervanger van de aan zijn rug geblesseerde Serge Gnabry, kopte op aangeven van Thomas Müller al vallend binnen.  

Eintracht rook na de rust zijn kans en sloeg bij de eerste de beste échte kans ook direct toe. Invaller Danny Da Costa zag de bal na 69 minuten precies goed voor zijn voeten vallen en rondde beheerst af: 1-1. Bij Bayern werden ze wakker. Dit leidde al snel tot de winnende goal. Lewandowski tekende simpel voor zijn 45e Bayern-doelpunt van dit seizoen na voorbereidend werk van Alphonso Davies en Joshua Kimmich. Het doelpunt leek afgekeurd te worden vanwege buitenspel van Davies, maar daar stak de VAR een stokje voor. Uit de beelden bleek dat het geen buitenspel was. 

Eintracht slaagde er vervolgens ook met invaller Dost niet meer in wat terug te doen. Door de zege is Bayern op 4 juli in Berlijn de tegenstander van Bosz & co. Zo is Bayern dus nog volop in de race voor de dubbel, aangezien de titel de Beierse grootmacht ook al nauwelijks meer kan ontgaan. De bekerhouder kan in die finale bovendien al voor de twintigste keer de Duitse beker in de wacht slepen.