FOK! Wat een weer: regen

Van het westen uit neemt de bewolking verder toe en er trekken enkele flinke buien, soms met onweer en hagel, over het land. Later in de middag en avond komen er ook enkele opklaringen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 14°C. De wind is matig, aan de kust enige tijd (vrij) krachtig en komt eerst uit zuid tot zuidwest, in de loop van de dag wordt de wind westelijk.

In de nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt met een enkele bui, mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig.

Zaterdag zijn er zonnige perioden. Van het westen uit neemt de bewolking toe en in de middag gaat het in het westen en later ook in het noorden regenen. In de avond trekt de regen langzaam verder oostwaarts. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordwesten tot 18 in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, aan de westkust mogelijk hard. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Dinsdagmiddag overdag met blauwe lucht en hoge bewolking, de maan in zicht.  (Foto: Scherpschutter)
Dinsdagmiddag overdag met blauwe lucht en hoge bewolking, de maan in zicht. (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.