Creatievelingen bouwen COVID-19 veldhospitaals in Fallout 76

Het is niet uniek dat spelers van MMO's op creatieve wijze aan de haal gaan met spraakmakende actualiteiten. Zo ook in Fallout 76, waar verschillende individuen en online groeperingen aan de slag zijn gegaan met de mobiele constructietool C.A.M.P. om bijvoorbeeld noodhospitaals en onderzoekscentra in het kader van COVID-19 uit de grond te stampen.

Met behulp van de C.A.M.P. kun je in Fallout 76 net zoals in Fallout 4 architectje spelen en her en der eigen basissen opwerpen. Verschillende spelers kwamen de afgelopen week interessante voorbeelden tegen van dergelijke bouwwerken in het licht van COVID-19.

YouTuber The Ginger Empire liet een creatie zien van een veldhospitaal gebouwd met de C.A.M.P., waar naar eigen zeggen zo'n zes uur werk in zit. Het hospitaal is voorzien van een reeks noodbedden, wastafels, rollen wc-papier en mondkapjes. Een andere YouTuber, InnovSurvivalist, maakte een gekscherende maar zeer gedetailleerde farming guide beschikbaar voor de beste locaties om rollen wc-papier te farmen.

Zoals iedereen die Fallout-nieuws een beetje volgt wel weet had Fallout 76 een ontzettend stroeve start. Er waren dan ook genoeg redenen voor onvrede over verschillende opmerkelijke keuzes die Bethesda maakte tijdens en na de release van de Fallout-multiplayergame.

Desondanks wordt de game nog steeds gespeeld en lijkt er opleving te zitten in het aantal nieuwe spelers, mogelijkerwijs vanwege de vele thuiszitters als gevolg van de coronacrisis en de vele recente incentives vanuit Bethesda zols double XP-events. Een andere voor de hand liggende reden is de vandaag uitgekomen Wastelanders-update waar veel mensen naar uitkeken, die onder andere NPC's in het spel introduceert en het dialoog- en reputatiesysteem op de schop neemt.