'Kleine Jongen' van André Hazes voert de Nationale Top 250 van NPO Sterren NL aan

Opnieuw staat André Hazes (sr) op nummer 1 in de Nationale Top 250 van NPO Sterren NL. ‘Kleine Jongen’ voert de 2020-editie aan van de lijst met de beste muziek aller tijden van eigen bodem, gekozen door de kijkers en luisteraars van NPO Sterren NL.

‘Hazes is de basis’ wordt vaak gezegd. Dat blijkt, want niet alleen dit jaar staat ‘s lands grootste volkszanger bovenaan, ook in alle afgelopen 8 edities staat Hazes op de nummer 1-positie. Naast ‘Kleine Jongen’ (2x) deed hij dat eerder met ‘Bloed, Zweet En Tranen’ (3x), ‘De Vlieger’ (1x) en ‘Zij Gelooft In Mij’ (2x). Bovendien staat André Hazes (sr) maar liefst met 10 nummers in de Nationale Top 250 van 2020.

De tweede plaats is voor Lee Towers met ‘You'll never walk alone’ en op 3 staat ‘Adio amore adio’ van Jannes. Nieuw binnen op de vierde plek is Tino Martin met zijn hit ‘Zij weet het’. Ook Snollebollekes met ‘Links rechts’ (#137), Maan met ‘Ze huilt maar ze lacht’ (#134) en Racoon met ‘Het is al laat toch’ (#61) staan voor het eerst in de Nationale Top 250.

NPO Sterren NL, als bewaker van de schatkamer van de Nederlandse muziek, heeft als missie om een belangrijk en populair onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur, namelijk de Nederlandstalige muziek, uit te lichten, te archiveren en te promoten. Nederland heeft een zeer rijke muziekhistorie. Al een halve eeuw heeft AVROTROS Nederlandse muziek in het populaire en volkse genre hoog in het vaandel staan. Die 50 jaar heeft een enorme schat aan beeld en geluid opgeleverd.

De Nationale Top 250 is Eerste en Tweede Paasdag (12 en 13 april 2020) te horen op Sterren NL Radio. DJ’s Emilie Sleven, Lucas van Leeuwen en Jan Paparazzi leiden je door de lijst met de beste muziek van eigen bodem! Maandag 13 april zendt AVROTROS een compilatie uit om 11.10 uur op NPO 1.