Pinturault skiet naar reuzenslalomwinst en World Cup-leiding

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft in het Oostenrijkse Hinterstoder de reuzenslalom gewonnen. De Fransman sloeg er in 2016 al eens een dubbelslag en deed dat nu na winst op de alpinecombinatie ook. De strijd om de World Cup is ook spannend: Pinturault gaat nu weer voorbij aan Aleksander Aamodt Kilde en pakt de leiding.

Alexis Pinturault haalde flink uit in de eerste run: de Fransman deelde 0,90 seconden uit aan Filip Zubcic en de Kroaat was daarmee al de enige die binnen een seconde bleef. Zan Kranjec uit Slovenië stond op 1,12 seconden en verder stonden de Fransman Mathieu Faivre (+1,27), de Zweed Matts Olsson (+1,38) en de Noor Henrik Kristoffersen (+1,42) nog binnen een halve tel van leider Pinturault. Maarten Meiners komt doorgaans niet echt in de buurt van de tweede run, maar nu scheelde het niet veel: op de 33e plek kwam hij slechts 0,19 seconden tekort.

Olsson leverde veel tijd in en viel veertien plekken terug, dus Kristoffersen steeg alvast een plekje. Faivre kwam er ook niet aan te pas en leverde zes plekken in, Kranjec viel zelfs tien plekken terug op de zware piste. Zubcic hield wél stand, dook 0,27 seconden onder Kristoffersen's tijd door en pakte de leiding met alleen Pinturault nog bovenaan de piste. De Fransman had het vooral onderop de piste nog even erg moeilijk, maar met 0,45 seconden verschil pakte hij alsnog de winst, voor Zubcic en Kristoffersen.