FC Saarbrücken na megastunt in halve finale DFB-Pokal; Bayern verslaat Schalke

1. FC Saarbrücken heeft voor een stunt gezorgd door ten koste van Fortuna Düsseldorf (uit de Bundesliga) de halve finale van het Duitse bekertoernooi te bereiken. De koploper uit de Regionalliga Südwest, het vierde niveau van het Duitse voetbalpiramide, won in een zinderende strafschoppenserie. De absolute held was keeper Daniel Batz.

Het zag er lang naar uit dat Saarbrücken in de reguliere speeltijd al zou winnen. Middenvelder Tobias Jänicke maakte uit een counter de 1-0 voor de thuisploeg. Düsseldorf, de nummer 16 uit de Bundesliga, probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren. Voormalig PSV’er Matthias Jørgensen redde de Bundelisgaclub in de negentigste minuut alsnog. De verdediger kopte binnen uit een hoekschop die was verlengd door de meegelopen doelman Florian Kastenmeier en forceerde zo een verlenging.

In de strafschoppenserie pakte doelman Daniel Batz van Saarbrücken al helemáál de spotlights. Hij keerde drie pingels van Düsseldorf, maar ook zijn eigen Saarbrücken miste er drie. Omdat Batz vervolgens nóg een strafschop pakte (zijn vierde in de penaltyreeks, zijn vijfde in de hele wedstrijd) werd Saarbrücken de eerste vierdeklasser ooit die de halve finales van de DFB-Pokal heeft bereikt.

 

Bayern München heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de DFB-Pokal. De grootmacht uit Beieren rekende af met Schalke 04. Ook binnen de lijnen was er weinig spektakel: er viel maar één goal. Na wat kansen over en weer zorgde Joshua Kimmich kort voor rust voor de 0-1. 

In het restant van de wedstrijd probeerde de thuisploeg het wel, maar de beste kansen waren voor Bayern, dat nauwelijks écht in de problemen kwam. Gescoord werd er niet meer, ook niet na de invalbeurt van het Nederlandse talent Joshua Zirkzee, afgelopen weekend nog trefzeker namens de landskampioen.