Van Egmond had liever rood gezien voor Tagliafico

Er was zondagavond ophef over Nicolás Tagliafico na zijn actie tegen Jonas Svensson. De linksback van Ajax landde keihard op de benen van de verdediger van AZ, maar kwam ermee weg. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond was het daar niet mee eens: "We hadden liever rood gezien."

"Onze voorkeur gaat achteraf zeker uit naar een rode kaart’’, aldus Van Egmond tegenover het AD. "De scheidsrechter (Serdar Gözübüyük) heeft de situatie in de wedstrijd beoordeeld en was van mening dat het een grensgeval betrof. Hij was er niet volledig van overtuigd dat Tagliafico een rode kaart had moeten krijgen en kon tevens niet bepalen of hij het expres deed. De VAR steunde hem in die beslissing."

De Argentijn kan achteraf niet meer bestraft worden. "Nee, de situatie is beoordeeld en er is niets mee gedaan. De scheidsrechter heeft het gezien én de VAR heeft de actie bekeken. Daarom mag Tagliafico niet meer worden gestraft." Tagliafico kreeg ook geen gele prent. Daardoor blijft zijn seizoenstotaal in de Eredivisie staan op zes gele kaarten.

AZ kwam gisteren na de 0-2 zege op Ajax op gelijke hoogte. Beide ploegen voeren de ranglijst aan met 53 punten. Het verschil is nu tien doelpunten in het voordeel van Ajax. De voorsprong op nummer drie Feyenoord bedraagt zes punten.