Ajax mist Ziyech in cruciale Europa League-return

Ajax moet donderdag minstens twee keer scoren tegen Getafe om door te gaan naar de volgende ronde van de Europa League. De Amsterdammers zullen dat echter wel zonder Hakim Ziyech voor elkaar moeten zien te krijgen. Ajax meldt woensdagmiddag namelijk via de officiële kanalen dat de spelmaker niet wedstrijdfit is voor de return tegen de Spanjaarden.

Ziyech kampte tussen half januari en half februari bijna een maand met een blessure aan zijn kuit. De Marokkaans international maakte tien dagen geleden tegen RKC Waalwijk zijn rentree en stond vervolgens afgelopen donderdag tegen Getafe negentig minuten op het veld.

De middenvelder slaagde er echter niet om zich aan de malaise bij Ajax te ontworstelen en afgelopen weekend werd al duidelijk dat hij niet ongeschonden uit de strijd met los Azulones was gekomen. Tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo op zondag, die uiteindelijk door Ajax werd verloren, ontbrak Ziyech ook al.

Het afhaken van Ziyech komt als een tegenvaller voor trainer Erik ten Hag, die met zijn ploeg de 2-0 nederlaag van vorige week moet zien weg te poetsen. De oefenmeester kan naast Ziyech ook niet beschikken over David Neres, die al langer aan de kant staat met een knieblessure.