Veel details over komende patch Final Fantasy XIV

Producer Naoki Yoshida had weer veel te melden tijdens de Letter from the Producer Live-stream voor Final fantasy XIV Shadowbringers. Patch 5.2 komt 18 februari beschikbaar met nieuwe content.

Patch 5.2, getiteld Echoes of a Fallen Star bevat:

 • Nieuwe hoofdscenario-quests – Het verhaal van Shadowbringers krijgt een vervolg: de Warrior of Darkness en de Scions of the Seventh Dawn wachten op het moment dat de Crystal Exarch ze naar huis kan brengen.
 • Nieuwe raid: Eden’s Verse – Het tweede deel van de Eden-raid-series biedt uitdagende nieuwe gevechten op de moeilijkheidsniveaus normal en savage. Daarnaast introduceert dit deel het personage Gaia, dat is ontworpen door de beroemde Final Fantasy-veteraan Tetsuya Nomura.
 • Nieuwe dungeon: Anamnesis Anyder – Spelers kunnen deze nieuwe uitdaging proberen te overwinnen met medespelers, of met een groep non-player-personages met behulp van het Trust-systeem.
 • Nieuwe trial: Cinder Drift – Spelers kunnen het Ruby Weapon uitdagen op de moeilijkheidsniveaus normal en extreme.
 • Nieuwe Beast Tribe-quests – De Qitari leveren nieuwe quests die zijn gericht op de Disciples of the Land-klasses.
 • Nieuwe Chronicles of a New Era-quest “The Sorrow of Werlyt” – Ontdek het verhaal achter de nieuwe Weapon-serie.
 • Ocean Fishing – Deze Fisher-exclusieve content laat spelers op bepaalde tijden aan boord gaan van een schip waarmee ze op zee kunnen vissenom, op basis van de gevangen vissen, ervaring en Scrips te verdienen. Wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan, maken alle passagiers kans op een grote vangst
 • Update voor Ishgardian Restoration (Patch 5.21) – De volgende update voor deze content voor Disciples of the Hand and Land levert gatherer-specifieke content in de Diadem, high-level crafting-uitdagingen, een nieuw beoordelingssysteem, en meer.
 • Nieuwe quest-serie voor “Resistance Weapon”-uitrustingsverbeteringen (Patch 5.25) – Deze nieuwe quest-serie krijgt vanaf Patch 5.2 regelmatige updates die het spelers mogelijk maken om krachtige uitrusting te veroveren, terwijl ze meer leren over het thuisland van de Hrothgar, de Bozja Citadel. Al jaren is Bozja - land van de Hrothgar - overgeleverd aan de genade van de Garleaanse heersers. Maar nu het rijk tot chaos is vervallen, zijn de mensen van Doma en Ala Mhigo opgestaan om hun autoriteit uit te dagen. Hoewel de Bozjans zich gesteund voelen door deze ontwikkeling, ontbreekt het hen aan de kracht om zich bij de opstand aan te sluiten. Daarvoor gaan ze op zoek naar een symbool waaronder de mensen zich kunnen verzamelen. Een legendarisch wapen…
 • Job-aanpassingen, aanpassingen aan PvP-acties, updates voor New Game+, vele updates voor craften en verzamelen, en meer

Naast details over de komende game-update, werden tijdens de live-stream ook de steden en datums voor de wereldwijde reeks Final Fantasy XIV Fan Festivals 2020-2021 onthuld. Deze evenementen zullen respectievelijk in Noord-Amerika, Japan en Europa plaatsvinden:

 • 6 - 7 november 2020 – Final Fantasy XIV Fan Festival 2020 in San Diego – San Diego Convention Center
 • 19 - 20 december – Final Fantasy XIV Fan Festival 2020 in Nagoya – Aichi Sky Expo
 • 20 - 21 februari – Final Fantasy XIV Fan Festival 2021 in Londen – ExCeL London