Artbook, 18 miljoen spelers en eerste details patch 5.2 voor Final Fantasy XIV

Producer en director Naoki Yoshida liet tijdens de 56e Letter from the Producer LIVE-stream weten dat Final Fantasy XIV Online nu wereldwijd meer dan 18 miljoen geregistreerde spelers heeft. Ondertussen zijn ook de eerste details over Patch 5.2 onthuld en zijn er FanFests, een gratis login campagne en een artbook aangekondigd.

Patch 5.2 draagt de titel Echoes of a Fallen Star en is de volgende grote update voor de bekroonde Shadowbringers-uitbreiding, met aan nieuwe content:

  • Nieuwe Main Scenario Quests – Het verhaal van Shadowbringers wordt vervolgd, waarbij de Warrior of Darkness en de Scions of the Seventh Dawn zich verder verdiepen in de mysteriën van The First.
  • Nieuwe questserie voor betere uitrusting – Deze nieuwe questserie krijgt vanaf Patch 5.2 regelmatige updates waarmee spelers krachtige uitrusting kunnen krijgen en meer te weten komen over het moederland van de Hrothgar, de Bozja Citadel.
  • Nieuwe trial: The Ruby Weapon – Spelers kunnen de Ruby Weapon-uitdaging aangaan op de niveaus normal en extreme.
  • Nieuwe Chronicles of a New Era-quest – Ontdek de geschiedenis achter de nieuwe Weapon-serie.
  • Nieuwe raid: Eden’s Verse – Het tweede hoofdstuk in de Eden-raid-serie biedt nieuwe gevechten op de niveaus normal en savage.
  • Ishgardian Restoration-update – Deze nieuwe update voor Disciples of the Hand and Land biedt op verzamelaars gerichte content in de Diadem, crafting-uitdagingen op hoog niveau, een nieuw rangsysteem en meer.
  • Nieuwe Beast Tribe-quests – De Qitari biedt toegang tot nieuwe quests die zijn gericht op Disciples of the Land-klasses.
  • Nieuwe dungeon: Anamnesis Anyder – Voltooi deze nieuwe uitdaging samen met andere avonturiers, of met een groep non-speler-personages met behulp van het Trust-systeem.
  • Aanpassingen aan jobs, aanpassingen aan PvP-acties, New Game+-updates, vele updates voor Crafters en Gatherers, en meer.

Naast dit alles is het eerste artboek van Final Fantasy XIV: Shadowbringers-artboek, getiteld The Art of Reflection -Histories Forsaken- nu verkrijgbaar voor pre-orders in de Square Enix Store. Dit artbook verschijnt in mei 2020 en bevat honderden pagina’s met artwork. Het boek wordt geleverd met een bonuscode waarmee spelers in de game een opwindbare Dulia-Chai minion kunnen krijgen.

Er werd ook een komende serie wereldwijde Final Fantasy Fanfests voor 2020-2021 aangekondigd, met bevestigde evenementen in Noord-Amerika, Europa en Japan. Meer details hierover worden later onthuld.

Als laatst is er van nu tot 14 januari over een periode van vijf opeenvolgende dagen een gratis inlog campagne, mocht je geen actief lidmaatschap hebben. Daarover vind je hier meer informatie.

Artbook Shadowbringers