Rellen in Rolde, vijf arrestaties

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben jongeren voor onrust gezorgd in de Hoofdstraat in Rolde. Naast een aantal vechtpartijen, was er vooral geweld tegen de politie. Er zijn vijf personen aangehouden. Dit vijftal is ingesloten voor verhoor.

Vuurwerk, stenen en glas
Agenten die toezicht hielden nabij de Hoofdstraat in Rolde kregen vuurwerk, stenen en glas naar zich toe gegooid. Ondanks meerdere waarschuwingen bleven verschillende groepen jongeren de confrontatie zoeken. Hierop voelden de collega’s zich genoodzaakt de wapenstok te gebruiken. De aanwezige jongeren bleven zich agressief gedragen, waarna ook enkele politiehonden werden ingezet. Ook de honden werden bekogeld met stenen en vuurwerk.

Aanhoudingen
Er zijn vijf personen aangehouden. Het gaat om vier personen uit Assen (een 17-jarige jongen, een 18-jarige jongen en 19-jarige jongen en een 20-jarige man uit Assen) en een 18-jarige jongen uit Rolde. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Eerdere incidenten
Ook in de nacht van woensdag- op donderdagnacht zijn er verdachten aangehouden in Rolde. Toen werd een 17-jarig meisje uit Assen en een 18-jarige jongen uit Smilde aangehouden.