FOK! Wat een weer: droevig weer

Holla!  

Depressies hebben de laatste weken de voorkeur voor het zuiden van Europa. Normaal gesproken horen ze meer een noordelijke koers te varen. Aan de westkust van Noorwegen is er in Bergen, het eldorado voor de regenliefhebber, deze maand slechts 44 mm gevallen. Normaal gesproken valt er daar véul meer. De gemiddelde maandsom in Bergen is namelijk ruim 250 mm. Dit is dus echt opvallend weinig. 

Maar de regens moeten toch érgens zijn? Jazeker, namelijk in delen van Spanje, Frankrijk, Italie en de Alpenlanden. Al wekenlang is het er onrustig. Zo ook afgelopen weekend. In de regio van Genua viel er binnen 24 uur ruim 320 mm regen. Verder in gebieden van Zuid-Frankrijk op verschillende plaatsen 250 tot 300 mm in 48 uur. Dat kunnen we ons niet voorstellen. In de Alpen vielen er dikke pakken sneeuw tot wel twee meter aan toe. Vandaag zagen we de depressie zich verplaatsen richting Griekenland en ook daar vielen er fikse buien, zij het iets minder intensief. 

In ons land kunnen we de komende dagen wel in bed blijven. De zon laat zich nauwelijks zien en vooral op woensdag valt er regen van betekenis. Vandaag en ook donderdag valt het wel mee en is het meer druilerig weer. In ieder geval heel somber. Het is wel zacht met maxima rond de 11 graden. Er staat een zuidelijke wind.

Pas tegen het weekend kan het weer weer wat kleur bekennen. Dan koelt het echter met een noordelijke wind wel behoorlijk af. In het weekend is het nog maar een graad of 5. 

Nachtzoentje van mij.

Meer weer op FOK!

Torrox Costa (Foto: Kroezel)
Het was half bewolkt met een waterig zonnetje in Torrox Costa. (Foto:Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.