Ook Belgische klimaatmeisjes willen snel terug naar Europa

De 18-jarige Belgische klimaatmeisjes Adelaide Charlier en Anuna de Wever waren begin oktober aan boord gegaan van een zeilboot naar Brazilië om deel te nemen aan de klimaatconferentie COP25 in Chili. Helaas voor de tieners was de hele reis voor nop, want de COP25 werd vanwege onlusten in Chili verplaatst naar het Europese vasteland.


Anuna de Wever (Foto: Sylvain Lefevre voor Getty Images)

Nu moeten Charlier en De Wever als de bliksem vervoer terug zien te regelen, want de COP25 begint al op 2 december in de Spaanse hoofdstad Madrid. Beide meisjes zoeken nu een snelle boot, om al rond 12 november naar Madrid te vertrekken.

Vreemd genoeg wisten de leiders van activistengroep Youth for Climate Belgium onderweg naar Zuid-Amerika al dat de conferentie niet in Chili gehouden kon worden, maar ze besloten toch om hun reis naar Brazilië voort te zetten om daarna met een [klimaatneutrale? red.] bus de duizenden kilometers richting Chili te reizen.

Dertig andere klimaatmensen reisden met hun mee. Waarschijnlijk mogen zij met de langzame zeilboot Regina Maris terugvaren en of zij het geplande bezoek aan regenwoudindiaan Chief Raoni, om het Amazonegebied te bezoeken, zullen honoreren is ook niet bekend. Voorlopig nog onduidelijkheid alom, bij deze volgelingen van opperklimaatmeisje Greta Thunberg.


Ohnee! Dit is Anuna de Wever (l) en Adelaide Charlier (Foto: Jorge Luis Alvarez Pupo voor Getty Images)