We Are Here-krakers vertrekken uit pand Westpoort

De krakers die sinds vorige week in een pand aan Abberdaan in Westpoort in Amsterdam zaten, zijn op last van de hoofdofficier van justitie uit het pand gezet, omdat de situatie in het pand als onveilig is bestempeld. De krakers hebben het pand inmiddels verlaten.

De brandweer en netbeheerder Liander zijn vanmorgen bij het gekraakte pand geweest. "Zij hebben geconstateerd dat er een gevaarlijke situatie in het pand is ontstaan voor krakers en omgeving. Op grond hiervan heeft de officier van justitie besloten tot een spoedontruiming", meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Lees ook: Ondernemer uit eigen pand gezet door We Are Here-krakers

Voor het pand staan verhuiswagens. Het gekraakte pand haalde het landelijke nieuws nadat AT5 met pandeigenaar Salih Ozcan maandag een kijkje kwam nemen bij de krakers. Hij werd tijdens de opnames door de krakers uit het pand gezet.

'Enorme bende'
Ozcan is opgelucht dat het pand, dat hij voordat het gekraakt was aan het verbouwen was, nu is ontruimd. Maar hij vertelt ook aan AT5 dat het binnen een enorme bende is. "Ik heb net binnen rondgelopen en het is hartverscheurend. Er zit zoveel werk in; de tweede en derde verdieping waren net bezemschoon en nu ben ik weer terug bij af. Het is echt ongelofelijk."

De politie meldt dat alle krakers het pand zelfstandig hebben verlaten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.