Ten Hag over Veltman: "Ik heb hem gezegd dat hij niet weg mag"

Joël Veltman mag deze maand niet meer vertrekken bij Ajax, ondanks dat de verdediger zijn wens meermaals heeft uitgesproken om een stap te maken. De rechtsback annex centrale verdediger is in het bezit van een contract dat in de zomer van 2020 afloopt en heeft meerdere malen uitsproken dat hij graag een avontuur in het buitenland aan wil gaan.

"Ajax is in gesprek met Veltman over verlenging van zijn na dit seizoen aflopende contract", vertelt Erik ten Hag in gesprek met FOX Sports. "Ik heb hem gezegd dat hij niet weg mag. Augustus is een belangrijke maand en daarin hebben we Veltman hard nodig."

"Met Matthijs de Ligt zijn we een belangrijke kracht kwijtgeraakt. Hij kent de speelwijze en daarin hebben we Veltman nodig", stelt Ten Hag, die niet uitsluit dat Veltman een nieuw contract gaat tekenen. "Daar zijn we over in gesprek, maar dat is aan hem. Ik snap hem heel goed, maar we moeten in het belang van Ajax denken."

De negentienvoudig international was tijdens de eerste vier wedstrijden van het seizoen verzekerd van een basisplaats. Waar hij de eerste drie wedstrijden als rechtsback in actie kwam, stond hij zaterdagvaond tegen FC Emmen (5-0 winst) als centrale verdediger geposteerd.

"We zijn nog zoekende naar de ideale formatie en Joël is een goede centrale verdediger. Daar heeft hij alle kwaliteiten voor. Natuurlijk kan hij ook goed op rechts uit de voeten, maar in mijn ogen is hij een centrale verdediger die lang rechtsback heeft gespeeld."