Fallout 76-update brengt NPC's, private servers en nieuwe locatie

Tijdens QuakeCon afgelopen weekend is er meer bekend geworden over de grote Fallout 76 fall-update, genaamd Wastelanders. In deze omvangrijke update worden dan ook 'Wastelanders' in het spel geplaatst, de befaamde NPC's van Bethesda die tot nog toe ontbraken in de online Fallout-game. Verder komt er ook een nieuwe map voor de BR-modus Nuclear Winter en zullen er spoedig mogelijkheden geïntroduceerd worden voor het hosten van private servers.

Het dialoogsysteem waarmee spelers geacht worden te communiceren met de langverwachte NPC's is volgens projectleider Jeff Gardiner meer á la Fallout 3 dan Fallout 4, met gewoon een lijst aan onderwerpen om aan te snijden in plaats van een aantal generieke, bij de hoofdpersoon passende tekstjes. De nieuwe 'settlers' zijn hoofdzakelijk onderverdeeld in twee factions met daarnaast de anarchistische 'Raiders'. Daarnaast zijn er nog 'sub-factions' waar niet zoveel details van los zijn gelaten behalve dat één van deze sub-factions schijnbaar bestaat uit Mothman-aanbidders...

De Wastelanders-update biedt verder nieuwe wapens zoals nieuwe Gauss Rifles, Plasma-wapens, kruisbogen met dynamietpijlen en meer. Onder nieuwe vijanden vinden we een klassieker uit de échte Fallout-games van vroeger: de Floater. Deze gemuteerde slang-achtige zagen we voor het laatst in Fallout 2. De Wastelander-update wordt verwacht in november van dit jaar.