Ajax rondt transfer van Álvarez af na succesvolle medische keuring

Ajax heeft maandagmiddag de komst van Edson Álvarez afgerond. De Amsterdammers maakten vorige week al melding van een akkoord met Club América en laten nu via de officiële kanalen weten dat Álvarez voor vijf jaar heeft getekend bij zijn nieuwe werkgever. Ajax maakt vijftien miljoen euro over naar Mexico voor de 21-jarige stopper.

Álvarez arriveerde zondagavond al op Schiphol, waar hij werd opgewacht door fans en Nederlandse en Mexicaanse journalisten. De verdediger reisde daarna meteen door naar De Toekomst voor de eerste medische testen en Ajax laat weten dat de rest van de keuring maandagochtend zonder problemen is afgerond.

Ajax betaalde in het verleden alleen voor Miralem Sulejmani, Daley Blind en Quincy Promes meer dan voor de 28-voudig international van Mexico. Álvarez wordt in de Johan Cruijff ArenA gezien als de opvolger van Matthijs de Ligt, die vorige week zijn transfer naar Juventus afrondde. De nieuwkomer moet de concurrentiestrijd aangaan met Perr Schuurs, Lisandro Magallán en Joël Veltman voor de positie van rechter centrale verdediger.

Alvarez, die ook als rechtsback en verdedigende middenvelder uit de voeten kan, is de zesde nieuwe aanwinst voor het aankomende seizoen. Ajax verzekerde zich eerder namelijk al van de komst van Promes, Razvan Marin, Kik Pierie, Kjell Scherpen en Lisandro Martínez, terwijl ook de huurovereenkomst met Benfica voor Bruno Varela met een seizoen werd verlengd. Daartegenover staat vooralsnog het vertrek van De Ligt, Frenkie de Jong, Daley Sinkgraven, Rasmus Kristensen, Václav Cerny en Kostas Lamprou.