MLB: Angels gooien no-hitter in eerste thuiswedstrijd sinds overlijden pitcher Skaggs

Na de Homerun Derby en de All-Star Game eerder deze week stond was er vannacht in de MLB weer een volledig programma, waarin alle ploegen in actie kwamen. Vooraf sprongen er twee wedstrijden er bovenuit met de Boston Red Sox tegen de Los Angeles Dodgers, de finale van het vorige seizoen, en de wedstrijd tussen de Los Angeles Angels en de Seatlle Mariniers, de eerste thuiswedstrijd sinds het overlijden van pitcher Tyler Skaggs op 1 juli.

De wedstrijd tussen de Los Angeles Angels en de Seatlle Mariniers stond in het teken van het overlijden van Skaggs. Zijn moeder, Debbie, gooide een perfecte ceremoniële eerste bal en dat zette de toon voor een onvergetelijke avond in Los Angeles. Taylor Cole, de startende werper voor de Angels gooide twee perfecte innings, waarna die werd afgelost door Felix Pena. De werper uit de Dominicaanse Republiek gaf alleen in de vijfde inning een vrije loop op, maar Pena kreeg in zeven innings geen honkslag geven. Het is voor het eerst sinds zeven jaar dat de Angels nog een no-hitter noteerde. Toen was het Jered Weaver die dat lukte voor de Angels.

Na afloop van de met 13-0 gewonnen wedstrijd tegen de Mariniers legde alle spelers van de Angels hun shirt op de heuvel met het rugnummer 45, het nummer van Skaggs, waarmee de spelers van de Los Angels Angels speelde. Mike Trout, die in hetzelfde jaar als Skaggs werd gedraft door de Angels, was goed voor zes binnengeslagen punten.

 

No-hitter voor de Angels voor het eerst sinds zeven jaar (Bron: Youtube.com)

De andere wedstrijd die de aandacht trok was tussen de Boston Red Sox en en de Los Angeles Dodgers, de finale in de World Series van vorig jaar. Het was voor het eerst sinds de World Series dat de twee ploegen nog eens tegen elkaar speelde, maar net zoals als vorig jaar trokken de Red Sox aan het langste eind. De ploeg uit Boston won maar liefst met 8-1 en dat was onder meer te danken aan een drie run-homerun van Xander Bogaerts, die vorige week nog als enige Nederlander actief was in de All-Star Game.

Uitslagen MLB vrijdag:
Chicago Cubs - Pittsburgh Pirates 4-3
Philadelphia Phillies - Washington Nationals 0-5
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 4-16
New York Yankees - Toronto Blue Jays 4-0
Boston Red Sox - Los Angeles Dodgers 8-1
Cleveland Indians - Minnesota Twins 3-5
Miami Marlins - New York Mets 8-4
Texas Rangers - Houston Astros 9-8
Milwaukee Brewers -San Francisco Giants 7-10
Kansas City Royals - Detroit Tigers 8-5
St. Louis Cardinals - Arizona Diamondbacks 2-4
Colorado Rockies - Cincinnati Reds 3-2
Los Angeles Angels - Seatlle Mariniers 13-0
Oakland Athletics - Chicago White Sox 5-1
San Diego Padres - Atlanta Braves 3-5