KNVB zorgt voor primeur in Eredivisie met verplaatsing duel naar zondag 20.00 uur

De competitiewedstrijd tussen AZ en Fortuna Sittard op zondag 4 augustus wordt verplaatst van 16.45 uur naar 20.00 uur. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Eredivisie dat een wedstrijd op zondagavond op dat tijdstip wordt afgewerkt, zo meldt de KNVB. De wedstrijd tussen FC Utrecht en ADO Den Haag op dezelfde dag wordt verplaatst van 14.30 uur naar 16.45 uur.

De voetbalbond geeft aan dat het duel is verzet omdat AZ op donderdagavond 1 augustus uit bij het Zweedse BK Häcken in actie komt in de voorronde van de Europa League. De Alkmaarders hebben verzocht om de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op een later tijdstip te spelen en daar is de KNVB akkoord mee gegaan.

Clubs hebben afspraken gemaakt in het kader van de veranderagenda om de kwaliteit van de Eredivisie en het betaald voetbal te verbeteren. Het tijdstip 20.00 uur op zondagavond komt voort uit deze afspraken. Clubs die in Europees verband spelen, hebben de mogelijkheid om uit te wijken naar zondagavond 20.00 uur als zij bijvoorbeeld op donderdagavond een uitwedstrijd spelen.

FC Utrecht speelt op donderdagavond ook in de voorronde van de Europa League. De club uit de Domstad heeft daarom verzocht de wedstrijd van zondagmiddag tegen ADO Den Haag te verplaatsten naar 16.45 uur. Ook met dat verzoek is de KNVB akkoord gegaan.