Federer wint voor tiende keer Halle; Lůpez de beste op Queen's

Roger Federer heeft voor de tiende maal het grastoernooi van Halle gewonnen. In Duitsland was de Zwitser in twee sets te sterk voor de Belg David Goffin: 7-6 (2), 6-1. Daarmee is het voor de Zwitser de eerste keer dat hij een toernooi tien keer wist te winnen.

Goffin was in de eerste set de betere speler en kreeg op 2-2, 0-40 drie breakkansen, maar slaagde er niet in om zijn breakpunten te benutten. In de tiebreak sloeg de 37-jarige Zwitser toe. Hij won de tiebreak met 7-2.

In de tweede set brak Federer meteen de openingsgame van de Belg en liep daarna snel uit. Hij won de tweede set met 6-1 en boekte daarmee zijn 102de titel op de ATP-tour. Hij is daarmee nog zeven titels verwijderd van het record van Jimmy Connors.

Rafael Nadal is recordhouder wat betreft het aantal zeges op hetzelfde toernooi. Twee geleden won de Spanjaard zijn twaalfde titel op Roland Garros en hij wist ook elf keer te winnen in Barcelona en Monte Carlo.

Federer wint in Halle. (PRO SHOTS/Action Images)
Federer wint in Halle. (PRO SHOTS/Action Images)

Op een ander grastoernooi won Feliciano López won voor de tweede keer het toernooi van Queen's. De Spanjaard, ook de beste in 2017, klopte in de finale de Fransman Gilles Simon met 6-2, 6-7,(4), 7-6 (2).