Zaalvoetballers Hovocubo prolongeren landstitel

De zaalvoetballers van Hovocubo hebben voor de zesde keer de landstitel gepakt. De Zwaagse ploeg won in eigen huis met 4-3 van FC Marlène en na de 2-7 uitoverwinning een week eerder was dat genoeg voor de eindwinst.

Marlène speelde in de eerste helft dnakzij Jabir Hoessein en Nabil Akaazoun een 0-2 voorsprong bij elkaar, maar Karim Mossaoui bracht Hovocubo toch nog met 1-2 de rust in. Dankzij Akaazoun werd het tien minuten voor tijd 1-3, maar Hovocubo gaf niet op: Yoshua St Juste tikte de 2-3 in de lange hoek en spelend met een vliegende keep werkte Mats Velseboer een minuut voor tijd gelijkmaker binnen.

Zo moest verlenging gespeeld worden en daarin leek Hovocubo de sterkste. Keeper Peter Rozenbeek hield zijn goal namens Marlène schoon, maar in de tweede verlenging was het toch raak: met 37 seconden te spelen tekende Velseboer voor de 4-3 en de titel.