Ewan wint achtste rit in Giro d'Italia, Conti blijft leider

De achtste rit in de Giro d'Italia is gewonnen door Caleb Ewan. De rappe Australiër van Lotto Soudal was na 239 kilometer de snelste in de sprint, voor Elia Viviani en Pascal Ackermann. In het klassement veranderde er niks en zo blijft Valerio Conti aan de leiding in het algemeen klassement.

Vanuit de start reden drie renners weg. De Italianen Marco Frapporti en Damiano Cima hadden in het begin van de etappe nog het gezelschap van de Amerikaan Nathan Brown, maar zag al snel in dat de vlucht nooit een kans zou maken en liet zich snel weer terugzakken tot het peloton. Daarna kleurde Frapporti en Cima de eerste 200 kilometer van de rit en werden vervolgens op een kleine veertig kilometer van de streep ingelopen.

Daarna demarreerde Louis Vervaeke op de laatste klim van vierde categorie en kreeg François Bidard en de drager van de bergtrui Giulio Ciccone mee. Het koptrio kreeg een veertigtal seconden voorsprong, waarna de sprintersploegen het dichtreden en zo kon er gesprint worden voor de winst in de achtste etappe.

In de laatste kilometers trok Deceuninck-Quick Step vol door, alleen besloot Elia Viviani het wiel te kiezen van Pascal Ackermann. Ewan kwam in de laatste bocht nog tussen Ackermann en Viviani, waarna Ackermann de sprint begon. Ewan kwam al snel voorbij de Duitser en pakte zo zijn eerste zege in deze Giro d'Italia. Viviani werd nog tweede voor Ackermann.