Rotterdamse hesjes kappen ermee, want niemand komt opdagen

In Parijs trekt de hesjesbeweging al maandenlang elke zaterdag door de stad om andermans spullen te slopen, om te knokken, vuurwerk te gooien en van alles en nogwat te vandaliseren. In Nederland komt dat gebeuren gelukkig nog niet echt op dreef en in Rotterdam is men er nu helemaal klaar mee: er kwam geen hond opdagen.

Voorman Marco de Haas stond er klaar voor, zaterdagochtend om 11 uur. "Ik had tassen vol met vlaggen, schmink en hesjes besteld", aldus De Haas, die de nodige mensen verwachtte. Dat viel lichtelijk tegen: om 11 uur stonden er een stuk of tien mensen op het Willemsplein, waarna men nog een kwartiertje besloot te wachten - wellicht dat vele duizenden mensen ietsje later waren?

Om half twaalf was De Haas er klaar mee: "De stekker gaat eruit jongens, het is allemaal voor niks geweest, het is klaar", zei hij met tranen in de ogen, waardoor Rotterdam het lot van Parijs bespaard lijkt te blijven. De opgetrommelde demonstranten konden weer naar huis, gelukkig zorgden tien man niet voor al teveel verkeersproblemen.