Alaphilippe sprint naar winst in tweede etappe Tirreno-Adriatico

Julian Alaphilippe heeft de tweede etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. De Fransman was op de lastige aankomst in de sprint te snel Greg Van Avermaet. Adam Yates werd vijfde in de etappe en neemt de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Michael Hepburn.

Na de ploegentijdrit van woensdag was vandaag de eerste rit in lijn. De finish van de etappe lag in Pomarance op een onregelmatige klim. In de beginfase deed het peloton het relatief rustig aan en er kon een kopgroep van vier man wegrijden. Mitschelton-Scott, met leider Hepburn, liet de voorsprong van de kopgroep nooit boven de vier minuten komen.

Met nog 35 kilometer te gaan nam Deceuninck-Quick Step het heft in handen in het peloton. De voorsprong liep snel terug en nog voor de laatste tien kilometer werd de kopgroep ingerekend. In de lastige finale probeerde onder meer Primoz Roglic het meerdere keren, maar de Sloveen van Jumbo-Visma wist geen definitief gaatje. Met een kleine groep begon Van Avermaet aan de sprint, alleen werd de olympisch kampioen al snel voorbij gereden door Alaphilippe, die onbedreigd de zege pakte in de tweede etappe van Tirreno-Adriatico. Van Avermaet werd nog wel tweede, voor Alberto Bettiol. In het algemeen klassement nam Yates de leiderstrui over van Hepburn.