Dungeons and Dragons-groep Critical Role haalt 2 miljoen op voor eigen animatieserie

Het ziet er naar uit dat de Dungeons and Dragons-groep Critical Role zijn eigen animatieserie gaat krijgen. De groep had een kickstarter opgezet om 750.000 dollar op te halen voor een show van een halfuur, maar de grens van 1 miljoen werd al binnen het eerste uur gepasseerd. Momenteel staat de teller op meer dan 2,5 miljoen dollar.

De show, The Legend of Vox Machina, focust zich op de gelijknamige groep uit de eerste campaign van de populaire webserie. De animatie zal zich afspelen voordat de livestreams van Critical Role op Twitch begonnen in 2015. De stemmen van Grog, Scanlan, Pike, Percy, de tweeling Vex'ahlia en Vax'ildan en Keyleth zullen gedaan worden door de spelers, en de animatie zal worden verzorgd door Titmouse studios.

Critical Role is een populaire Dungeons and Dragons-livestream die wekelijks wordt uitgezonden op Twitch en inmiddels meer dan 150 afleveringen heeft. De spelers bestaan uit stemacteurs Travis Willingham (Fullmetal Alchemist), Laura Bailey (World of Warcraft), Liam O'Brien (Naruto), Ashley Johnson (The Last of Us), Sam Riegel (Phoenix Wright Ace Attorney), Taliesin Jaffe (Hellsing Ultimate) en Marisha Ray (Persona), met Matt Mercer (Overwatch) als de Dungeon Master. De show is inmiddels aan zijn tweede campaign bezig die ruim 40.000 wekelijkse kijkers trekt.

The Legend of Vox Machina komt uit in het najaar van 2020.