Djokovic en Biles verkozen tot sporters van het jaar

Tennisser Novak Djokovic en turnster Simone Biles zijn in Monaco verkozen tot wereldsporters van het jaar. De twee ontvingen de prestigieuze Laureus Awards, die ook in diverse andere categorieën werden vergeven.

Djokovic won in 2018 zowel Wimbledon als de US Open en pakte ook nog de Masters-titels in Cincinnati en Shanghai. In de strijd om de Laureus Award klopte hij Mo Farah, Chris Froome, Lewis Hamilton, Rafael Nadal en Cristiano Ronaldo. Het is al de vierde keer dat Djokovic de prijs wint en de tiende keer in negentien edities dat deze naar een tennisser gaat.

Turnster Biles keerde vorig jaar terug na een jaar afwezigheid en won op het wereldkampioenschap gelijk weer vier keer goud, wat haar net als twee jaar eerder de prijs opleverde. De Amerikaanse klopte Simona Halep, Angelique Kerber, Daniela Ryf en olympisch kampioenen Ester Ledecka en Mikaela Shiffrin.

Het Franse voetbalteam werd na de wereldtitel in Rusland verkozen tot team van het jaar, golfer Tiger Woods kreeg de prijs voor comeback van het jaar en atleet Eliud Kipchoge zag zijn dikke wereldrecord op de marathon beloond worden met de prijs voor prestatie van het jaar.