Dubbelslag voor Laporte in Ster van Bessèges

Christophe Laporte heeft de tweede rit in de Ster van Bessèges. In een massasprint was de Franse sprinter van Cofidis te snel, voor zijn landgenoot Clément Venturini en de jonge Belg Enzo Wouters. Laporte is ook de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

Vanuit de start in Saint-Geniés-de-Malgoires werd er hard vertrokken, mede door de wind die gunstig stond. Toch wisten vijf renners zich af te scheiden van het peloton. Het vijftal kon een maximale voorsprong van drie minuten bij elkaar fietsen, maar met nog zestig kilometer te gaan hadden de sprintersploegen elkaar gevonden in het peloton. De voorsprong werd dan ook snel naar beneden gebracht en bij het ingaan van de laatste vijftien kilometer van de tweede etappe was er een samensmelting.

In de massasprint die zou volgen was Laporte de snelste in een etappe van 157,9 kilometer. De Franse sprinter boekte zijn eerste overwinning van het seizoen en mocht na de etappe ook de leiderstrui aantrekken. Bryan Coquard, die gisteren de openingsetappe won, kwam vandaag niet verder dan een negentiende plaats en verloor daarmee de leiderstrui aan zijn landgenoot Laporte.