Heldenrol Cillessen bij sterk Barcelona

Barcelona is er ondanks de 2-0 nederlaag in het eerste duel met Sevilla toch in geslaagd om door te bekeren in de Copa del Rey. Nu won men met 6-1.

De Catalaanse grootmacht trad in tegenstelling tot de ontmoeting van vorige week nu wel op volle sterkte aan en dat betaalde zich al snel uit voor de formatie van Ernesto Valverde. In de dertiende minuut werd Lionel Messi neergelegd door Quincy Promes en mocht Philippe Coutinho aanleggen voor een strafschop. De Braziliaan pakte dat cadeautje dankbaar uit en zette zijn goed spelende ploeg verdiend op voorsprong.

Een kwartier later mocht Ever Banega aan de overzijde ook van elf meter aanleggen, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Jasper Cillessen, die de inzet wist te pareren en zijn ploeg daarmee een boost gaf. Even daarvoor was de Nederlander ook al van grote waarde met een knappe redding en luttele minuten later was het de met een uitgaande transfer in verband gebrachte Ivan Rakitic die zijn waarde voor de ploeg bewees met een treffer.

Daarmee herstelde Barcelona het evenwicht en met twee doelpunten in twee minuten tijd nam men na rust afstand van de Andalusiérs. Eerst was het weer de beurt aan Coutinho en kort daarna mocht ook Sergi Roberto zich toe laten juichen na een fraaie actie van Messi. Sevilla slaagde er echter toch nog even in om het spannend te maken dankzij Guilherme Arana, maar verder dan zijn ene goal liet de prima spelende Cillessen het niet komen.

In de absolute slotfase maakten Luis Suarez en Messi aan alle onzekerheid een einde door de vijfde en zesde Barça-treffer aan te tekenen. Sevilla werd gedwongen om veel ruimte weg te geven en voor het Catalaanse aanvalsduo was het een koud kunstje om het pleit te beslechten. Barcelona voegt zich dankzij de zege bij Valencia en Real Betis, die zich eerder deze week al plaatsten voor de halve eindstrijd. Donderdag maakt Real Madrid of Girona het viertal vol. De Koninklijke verdedigt op vreemde bodem een voorsprong van 4-2.