Darter Price moet flink boeten voor wangedrag op Grand Slam of Darts

De Darts Regulation Authority (DRA) heeft Gerwyn Price fors gestraft voor zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts. Hij is zowel gestraft voor de kwartfinale tegen Simon Whitlock, als voor een moment in de finale tegen Gary Anderson. De tuchtcommissie legde Price in totaal een boete op van 21.500 pond (24.700 euro)  en een voorwaardelijke schorsing van drie maanden. 

 The Iceman heeft de sport volgens de DRA in diskrediet gebracht. Deze boete is op te splitsen in drie delen. Hij moet achtduizend pond betalen voor zijn gedrag in de kwartfinale tegen Whitlock, twaalfduizend pond voor zijn akkefietje met Anderson en 1.500 pond voor zijn commentaar op sociale media. Ook heeft Price een waarschuwing gekregen dat hij zich in de toekomst moet gedragen.

In een verhitte finale kregen Price en Anderson het meerdere malen met elkaar aan de stok. De Schot ergerde zich aan het vele gejuich van de Welshman en gaf The Iceman zelfs een duw toen hij helemaal klaar was met het gedrag van zijn opponent. Nadat Price zijn matchdart had benut en feest ging vieren, verdween Anderson  snel van het podium. Even leek het erop dat The Flying Scotsman verstek zou geven voor de prijsuitreiking, maar uiteindelijk kwam de nummer vier van de wereld met tegenzin opdagen.

Ondanks een fysieke clash met Price kwam Anderson er goed van af. De DRA legde de tweevoudig wereldkampioen enkel een officiële waarschuwing op. Beide darters kunnen in beroep gaan tegen de straffen. 

Het gedoe tussen Price en Anderson. (Bron: YouTube)