Impey de snelste van de klassementsmannen in Tour Down Under

Daryl Impey heeft de vierde rit in de Tour Down Under gewonnen. De Zuid-Afrikaans kampioen was de snelste van een groepje van twintig renners, die overbleven na de beklimming van Corkscrew Road. Klassementsleider Patrick Bevin werd tweede en blijft leider in het algemeen klassement.

De etappe van vandaag ging van Unley naar Campbelltown over 129 kilometer, met in de laatste tien kilometer de beklimming van Corkscrew Road. Ideaal voor klassementsrenners om daar het verschil te maken.

De etappe van vandaag een traditionele aanloop. Vroeg in de etappe reed er een kopgroep van zeven renners weg uit het peloton. Thomas de Gendt (Lotto Soudal), Hermann Pernsteiner (Bahrain Merida), Benoît Cosnefroy (AG2R La Mondiale), Miles Scotson (Groupama - FDJ), Jasha Sütterlin (Movistar) en Nicholas White (Australische selectie). De kopgroep pakte meer dan vijf minuten, maar vlak voor de beklimming van Corkscrew Road had het peloton ze weer in het zicht.

In aanloop naar de beklimming bepaalde team Sky het tempo. Ook op de beklimming was het Sky dat het tempo aangaf. Nadat de laatste vroege vluchters werden teruggehaald trok Wout Poels ten aanval. Alleen George Bennett, Richie Porte en Michael Woods konden de Nederlander volgen en het viertal kwam ook als eerste boven op Corkscrew Road.

De eerste achtervolgers waren niet ver weg en in de technische afdaling bracht Lucas Hamilton, in dienst voor zijn kopman Impey, de groep weer terug. In de sprint die volgde met twintig renners maakte Impey het werk van zijn ploeggenoten af voor klassementsleider Bevin en Luis Leon Sanchez.

In het algemeen klassement blijft Bevin aan de leider. De Nieuw-Zeelander heeft een voorsprong van zeven seconden op Impey. Sanchez volgt op elf seconden.